1 febrer 2013

El Consell de Ciutat de Vic es reuneix en sessió plenària

Es van presentar els esborranys del Declaració de Vic i el Reglament d’Honors i Distincions de Vic

El passat dijous es va reunir el Consell de Ciutat de Vic, en la seva primera sessió plenària del 2013, que va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de membres i en la que es va presentar, entre d’altres, el pressupost municipal d’aquest 2013.

La sessió es va centrar en la presentació dels esborranys de la Declaració de Vic i del Reglament d’Honors i Distincions de Vic, dos documents elaborats per dos grups de treball creats el maig del 2012 i integrats per un total de 17 membres i col•laboradors. S’han reunit una quinzena de vegades durant aquest any passat fins aconseguir la redacció dels esborranys presentats.

Les dues propostes estan obertes a la participació, i per aquest motiu, totes dues es troben en fase de revisió per part del Plenari del Consell. Els dos documents es poden consultar a la web http://conselldeciutat.vicentitats.cat. L’objectiu és que obtinguin el màxim consens de la ciutadania i dels agents socials i que, finalment, es presentin al ple municipal per a la seva aprovació.

La Declaració de Vic vol esdevenir un pronunciament social sobre els drets i els deures dels vigatans i les vigatanes, promovent la cohesió social i tractant a fons aquells aspectes que la poden malmetre, sense defugir dels temes més preocupants i que poden portar més controvèrsia.

El Reglament d’Honors i Distincions de Vic ha d’esdevenir el document que reguli les classes de distincions que s’atorguen a Vic així com el procediment per als seus nomenaments.

En la recta final de la sessió, es va aprofitar per presentar el projecte per a l’elaboració del Pla de Salut de Vic, que s’ha de posar en marxa en breu.
En el torn de Precs i preguntes, el plenari va decidir crear tres nous grups que en els propers mesos treballaran entorn a les peticions proposades: l’adequació d’Horts Urbans al Graell, les situacions greus respecte a l’habitatge, la viabilitat i sostenibilitat de les entitats i associacions de la ciutat i la revalorització i potenciació del voluntariat de qualitat a la nostra ciutat.