27 febrer 2014

Primer Plenari del 2014 del Consell de Ciutat

Enguany, i com ve essent habitual els darrers anys, el Consell de Ciutat, en la seva sessió del passat 26 de febrer, va iniciar el nou curs amb la celebració del primer Plenari, en el qual es varen presentar, entre d’altres, els pressupostos municipals 2014.

L’acte, al qual hi varen assistir més de 40 entitats i representants a títol individual, va ser presidit pel Regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López, i va comptar amb la presència del regidor d’Economia, Serveis i Urbanisme, Toni Serrat, que va presentar els pressupostos municipals del 2014. En la seva intervenció, Toni Serrat va destacar la tendència a la baixa pel que respecta a l’endeutament municipal, el petit augment en la despesa ordinària, una previsió d’ingressos molt cauta i el fet que l’Ajuntament de Vic no ha tancat mai l’any amb dèficit.

La següent intervenció, a càrrec de dos dels membres del Grup de Treball sobre la Declaració de Vic, Joan Soler i Marc Arumí, consistí en presentar el document de treball que a mode esquemàtic ha de ser consensuat per tot el plenari, sobre el qual s’ha de redactar el document final, per ser aprovat de nou pel ple del Consell de Ciutat i posteriorment presentat al Ple Municipal. Un cop realitzat tot aquest procediment, es buscarà les adhesions de tot la ciutadania. Per ara, cal que tots els membres que ho desitgin facin aportacions i propostes de millora al document presentat.

Per altra banda, el regidor Iban Lapeira acompanyat de la tècnica de participació ciutadana de l’Ajuntament de Vic, Fabi Mora, va presentar al plenari el projecte dels Pressupostos Participatius, un projecte consistent en un procés participatiu democràtic, directe, voluntari i universal. Enguany, el pressupost municipal compta amb una partida expressa per a aquest projecte de 160.000€, dels quals 60.000 es destinaran a la gestió, la comunicació i la formació. Tot i que ja s’han realitzat tot un seguit d’accions prèvies, es demana al Consell de Ciutat la creació d’una comissió de seguiment, validació, suport i avaluació, que participi de tot el procés. Aquesta comissió és oberta a tot la ciutadania i cal inscriure-s’hi enviant un correu electrònic  a moramf@vic.cat o urielpc@vic.cat.

En el torn de precs i preguntes, l’Associació Talcomsom va sol·licitar la creació d’un nou Grup de Treball per tal d’elaborar el Pla Local contra l’Homofòbia.

El Consell es reunirà de nou a finals del primer semestre, per tal d’aprovar el redactat final de la Declaració de Vic.

Més informació