24 març 2015

Inici de la campanya d’adhesions de la “Declaració de Vic”

Ahir a la tarda es va presentar públicament la “Declaració de Vic”, un document realitzat al llarg de 2 anys per un dels grups de treball del Consell de Ciutat, consensuat per tothom i aprovat pel Ple Municipal del mes de novembre de 2014.

La Declaració de Vic respon a un full de ruta pels propers anys entorn la cohesió social. El regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol va remarcar que es tracta d’un treball fet per la mateixa ciutadania i en el que s’ha complert una primera fase on s’ha fet una diagnosi de la ciutat, s’ha apuntat un ideal de ciutat i, finalment s’han fet una sèrie de propostes d’accions concretes que s’hauran de dur a terme. En tot cas, però, ahir es va donar el tret de sortida de la campanya informativa d’aquesta Declaració amb la finalitat que entitats i persones a títol individual puguin adherir-s’hi. El regidor va mencionar que davant el context actual que està vivint la ciutat amb un gran nombre de candidatures per les pròximes eleccions municipals, cadascuna d’elles hauria de tenir molt present aquest document, sota el lema “Vic Vol”. A la vegada, va afirmar, dirigint-se a la ciutadania: “teniu la oportunitat per donar la vostra veu” i “ser capaços entre tots de construir una ciutat més equitativa i justa socialment”, va afegir. Joan López i Carol també va afirmar, fent analogia amb el procés sobiranista que està vivint el país: “es tracta de construir un tronc central d’una societat capaç de decidir per si mateixa” i cal que “qualsevol vigatà i vigatana s’identifiqui i es faci seva aquesta Declaració”.

Per la seva banda, i en representació del grup de treball del Consell de Ciutat, Segimon Molist va destacar que el projecte va néixer per encàrrec des del Consell de Ciutat a l’abril de 2012 i han estat un grup d’una quinzena de persones que s’ha implicat des d’un inici amb molta il·lusió i entusiasme. De fet, el mateix Segimon apuntava que la “Declaració s’ha caracteritzat en la participació, consens i implicació de tothom”. A la vegada, i tal com s’afirma al preàmbul de la Declaració, “Vic vol esdevenir una ciutat dialogant, respectuosa, no excloent, participativa i cohesionada.”

Finalment, Josep Armengol, com a representant d’aquesta comissió va explicar que la campanya s’engega a partir d’ara fins el proper 9 de maig amb la celebració de la Mostra d’Entitats de la ciutat. Sota el missatge “Amb tu, sabem com fer-ho!” i el leitmotiv “Vic Vol” es composa tota la campanya divulgativa de la Declaració de Vic. Aquesta inclou l’edició de llibrets on hi ha la declaració completa, fulletons amb la butlleta d’adhesió, tovalles de paper amb la campanya que estaran distribuïdes a diferents restaurants de la ciutat, cartells promocionals i 20 bústies que es repartiran a diversos espais municipals on es recolliran les butlletes d’adhesió. Destacar, que s’ha creat un espai web específic del tema, on també es poden tramitar les adhesions de forma online: vicvol.cat.

Amb aquesta Declaració de Vic l’Ajuntament de Vic es compromet a continuar treballant amb la participació ciutadana i tal i com s’exposa al preàmbul mencionat anteriorment defensar: “Aquesta ciutat ha de ser digna de la seva història i compromesa amb la seva gent”.